Колубарски округ се простире у северозападном делу Србије и обухвата површину од 2474км2, од којих највећу површину и број становника има центар округа, а то је град Ваљево. 

Колубарски округ обухвата град и општине:

1.      Град Ваљево

2.      Општина Уб

3.      Општина Лајковац

4.      Општина Мионица

5.      Општина Љиг

6.      Општина Осечина

 

 

 

 

Регионални просторни план у региону Шумадије и Западне Србије 

У петак 14. јула 2017. године,  у просторијама Колубарског управног округа одржан је састанак са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Присутни су били начелник Колубарског округа, представници локалних самоуправа као и руководиоци и запослени у одељењима за урбанизам.

Тема састанка била је припрема Извештаја о остваривању регионалних просторних планова на подручју Шумадије и Западне Србије за 2016. годину.

 

Начелник у посети Јужнобанатском управном округу

У среду 14. јуна 2017. године, начелник Колубарског управног округа, Горан Миливојевић, био је у посети Јужнобанатском округу у Панчеву. Присуствовао је радном састанку заједно са начелницима Топличког, Средњобанатског и Јужнобанатског округа.

 

Одржана трећа седница Савета Колубарског управног округа у 2017. години

У уторак, 13. јуна 2017. године, код председника општине Осечина, одржана је трећа седница Савета Колубарског управног округа, са следећим дневним редом:

1. Анализа спровођења Закона о озакоњењу

2. Решавање проблема паса луталица,искуства Града Ваљева и могућа решења  

3. Разно

 

Одржана друга седница Савета Колубарског управног округа у 2017. години


У уторак, 25. априла 2017. године, код председника општине Љиг, одржана је друга седница Савета Колубарског управног округа, са следећим дневним редом:

1. Програм стручног усавршавања управљања људским ресурсима у локалним самоуправама

2. Предлог решења аутобуског превоза на релацији Љиг-Ваљево

3. Разно

 

Одржана прва седница Савета Колубарског управног округа у 2017. години

У среду, 01. фебруара 2017. године, у згради Колубарског управног округа, одржана је прва седница Савета Колубарског управног округа, са следећим дневним редом:

1.Анализа  примене Закона о озакоњењу објеката у градовима и општинама Колубарског управног округа, са посебним освртом на  поступак пописа нелегално изграђених објеката 

2.  Разно

 

Одржана пета седница Савета Колубарског управног округа


У петак 02. децембра 2016. године, у општини Уб, одржана је пета седница Савета Колубарског управног округа, са следећим дневним редом:

1. Организација иницијалног састанка представиника градова и општина у сливу реке Колубаре са Канцеларијом за управљање Владе Републике Србије;

2. Координација спровођења Закона о озакоњењу

3. Разно

 

Одржана четврта седница Савета Колубарског управног округа


У петак 09. септембра 2016. године, у општини Лајковац, одржана је четврта седница Савета Колубарског управног округа, са следећим дневним редом:

1. Усаглашање протокола о сарадњи јавног железничког превоза на територији Колубарског управног округа

2. Координација спровођења Закона о озакоњењу

3. Разно

 

Начелник у посети Шумадијском управном округу

У четвртак 11. августа 2016. године, начелник Колубарског управног округа, Горан Миливојевић, био је у посети у Крагујевцу. Присуствовао је презентацији програма имплементације Просторног плана Републике Србије за период од 2016. до 2020. године, која је одржана у просторијама Шумадијског управног округа.

 

Начелник Севернобанатског управног округа у посети Колубарском управном округу 

У петак 05. августа 2016. године, начелник Севернобанатског управног округа, Никола Лукач, био је у радној посети у Ваљеву, у седишту Колубарског управног округа. 

 

Начелник у посети Мачванском округу 

У уторак 19. јула 2016. године, начелник Колубарског управног округа, Горан Миливојевић, био је у посети у Шапцу, у посети начелнику Мачванског управног округа Драгославу Милановићу.

Тема посете била је координација рада у примени новог Закона о инспекцијском надзору и друга актуелна питања везана за рад управних округа.

 

 

Додатне информације